Fiskeskur: nieuw visrestaurant in douanegebouw op Eilandje

Fiskeskur opende donderdag de deuren in het oude douanegebouw op het Eilandje. In het nieuwe visrestaurant, waarvan de naam Deens is voor ‘vissershutje’, wordt enkel op open vuren gekookt en in een houtoven. Zaakvoerders Sen Kulanthaivelu en Nikolaj Kovdal, medeoprichter van Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord leggen de nadruk op verse producten.

jas

Zo meerde er donderdagnamiddag een Nederlandse vissersboot aan. Met een verse vangst werden zo de eerste gerechten klaargemaakt. Klanten kunnen binnen tafelen aan de oude douaneloketten of buiten op het terras, met zicht op het water en het havenhuis. De openingsreceptie vond plaats van 17 tot 23u.

Vanaf vrijdag is het restaurant elke dag open van 12 tot 23u. “We willen een losse rock-’n-roll-sfeer creëren”, zegt Kovdal. “Er zal plaats zijn voor 200 mensen, dus het idee is dat je niet kunt reserveren, maar prima op een zaterdagmiddag kan aanschuiven voor een kleine hap of een uitgebreid avondmaal.”

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER