Thierry Baudet is de grote winnaar van de Nederlandse verkiezingen gisteren.
Volledig scherm
Thierry Baudet is de grote winnaar van de Nederlandse verkiezingen gisteren. © AFP

Winnaar Nederlandse verkiezingen Thierry Baudet stelt hoge eisen voor samenwerking

In Nederland is de nieuwe rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD) bereid om compromissen te sluiten om zoveel mogelijk van haar doelen te halen. "We snappen dat we water bij de wijn moeten doen", zei FVD-leider Thierry Baudet vanmiddag. Toch eist hij onder andere het aftreden van verschillende ministers uit de regering. Zijn partij is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen en wordt de grootste partij in de Eerste Kamer, de Nederlandse senaat.

17 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Mr van Hee: in een democratie moet je naar de wensen van de kiezer luisteren en stemmen op wat u niet-traditionele partijen noemt, moet dus even kosjer geacht worden als welke andere stem dan ook.
  • James Doe

    5 jaar geleden
    Denken dat stemmen op extreme of niet traditionele partijen oplossingen biedt , is echt een zonde. Hier gaan we weer voor een periode van gekakel, getrek en instabiliteit. Nog nooit hebben zulke partijen echte oplossingen aangeboden of echte positieve effecten gehad op de maatschappij
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Gery Cle en wat dan te zeggen dat hier een niets zeggende groep van 30.000 hun milieu eisen willen opdringen aan de rest van de 11,5 miljoen mensen dat is 0,2% van de totalébevolking dus wij moeten met die groene communisten geen rekening houden.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    en wat zegt groen in Belgie dat hun 60 puntenplan kan aangepast worden wie zijn hier de hypocrieten. dat men die partij zou afbreken was te verwachten maar zijn toch maar de grootste. groen slechte verliezers .
  • Lieven De Bruyn

    5 jaar geleden
    Maar die wil helemaal niet samenwerken! Hij valt onmiddellijk door de mand dan!