Een Boeing 767 van Amazon Prime Air.
Volledig scherm
Een Boeing 767 van Amazon Prime Air. © AP

Piloten: “Crash van toestel Amazon Air zat er al lang aan te komen”

Een vrachtvliegtuig van webgigant Amazon stortte op 23 februari neer in de Amerikaanse staat Texas. De drie bemanningsleden overleefden de crash niet. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar volgens piloten die voor Amazon Air vliegen, was een ongeval onvermijdelijk. Dat vertelden ze al vóór het fatale ongeluk aan Business Insider. Ze wijzen daarbij op een gevaarlijke cocktail van onervaren piloten, hoge werkdruk en oververmoeidheid.

6 reacties

  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    In elk bedrijf zult ge wel iemand vinden die kritiek heeft op de werkdruk. Zijt ge personeel bij een groot bedrijf met een "goede" vakbond , dan gaat iedereen klagen en zagen tot het het op den duur zelf geloven dat de werkdruk te hoog ligt en ze onderbetaald zijn.
  • L D

    5 jaar geleden
    Het ligt natuurlijk niet aan Boeing. Het ligt natuurlijk aan de piloten.... Is de uitslag van het onderzoek misschien al gekend? Zijn de zwarte dozen al onderzocht? Nee toch? Dus...
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Lees als diezelfde piloten dus een hogere betaling krijgen dan is het gevaar geweken en is alles veilig alles draait alleen maar om geld
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Zonder Bezos of Amazon te verdedigen, niemand dwingt ATSG om met hen in zee te gaan of contracten te aanvaarden die niet toelaten om de veiligheid van hun piloten te garanderen of hen een redelijk loon te betalen. Piloten die ook onder dezelfde voorwaarden vliegen voor andere ATSG klanten dan Amazon, overigens.
  • Christiaan van Mansfeld

    5 jaar geleden
    Alles goedkoper en dan krijg je dit. En ondertussen is Bezos de rijkste man ter wereld. Wie het kan uitleggen....