Premier May kwam gisteren met de rest van de EU-leiders overeen de brexit uit te stellen tot 22 mei, als haar deal volgende week door het Lagerhuis geraakt.
Volledig scherm
Premier May kwam gisteren met de rest van de EU-leiders overeen de brexit uit te stellen tot 22 mei, als haar deal volgende week door het Lagerhuis geraakt. © REUTERS

May overweegt brexitakkoord niet meer opnieuw voor te leggen in Lagerhuis, na harde kritiek van gedoogpartner DUP

In een brief aan de parlementsleden laat de Britse premier Theresa May vanavond weten dat ze haar brexitdeal mogelijk toch niet meer ter stemming zal voorleggen in het Lagerhuis, als blijkt dat er opnieuw onvoldoende steun voor is. De mededeling komt er nadat de DUP, de Noord-Ierse Unionistische partij die cruciaal is om het akkoord volgende week door het parlement te krijgen, in een verklaring bijzonder hard uithaalde naar de premier. 

3 reacties

  • Walter Roesems

    5 jaar geleden
    Uit de reactie van de Noord Ierse DUP blijkt duidelijk dat de Britten proberen de 27 uiteen te spelen. Slechts één antwoord is hier op zijn plaats. Stap op en laat ons met rust. De Britten hebben herzieningen, aanpassingen en uitzonderingen gekregen. Nooit genoeg. Wat zei VDB ooit? trop is te veel.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Een nieuw referendum, zonder leugens ditmaal, is de oplossing. Volgens May "heeft het volk beslist". Maar ze vergeet er bij te zeggen dat het op basis van misleiding en vals hoop is gebeurd.
  • willy van dijck

    5 jaar geleden
    Wanneer stopt die clucht, zowel Engeland en de EU maken zich belachelijk voor de rest van de wereld. Ze moeten niets meer zeggen over Trump want wat hier gebeurt is nog erger.