De vlag van de Koerdisch-Arabische Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) wappert in Baghouz, het laatste IS-bastion.
Volledig scherm
De vlag van de Koerdisch-Arabische Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) wappert in Baghouz, het laatste IS-bastion. © REUTERS

Totale overwinning uitgeroepen: “IS verliest laatste bastion in Syrië”

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die door de VS gesteund worden, hebben vanochtend “de totale overwinning” uitgeroepen op Islamitische Staat (IS) in Syrië. Het zelfverklaarde kalifaat dat IS had uitgeroepen, en dat grote delen van Syrië en van Irak omvatte, is daarmee beëindigd, klinkt het.

4 reacties

  • Rob Van Roosbroeck

    5 jaar geleden
    De terroristen van SDF zijn niet geplaatst om een overwinning uit te roepen, ook al is het op een andere groep terroristen. De enigen die dit kunnen en mogen met recht en rede zijn de Syrische regering, het reguliere Syrische leger en president Assad.
  • Erwin Moortgat

    5 jaar geleden
    Verslagen????? Ze zitten overal verspreid en gaan zeer zeker nog van zich laten horen. Wereld, kijk uit voor die fanatiekelingen.
  • peter Frederix

    5 jaar geleden
    Het enige wat met deze terroristen van ISIS moet gebeuren is dat ze in Syrie of Irak moeten berecht worden en dat onder hun rechtssysteem. De kosten kunnen ze nog verhalen als het een strijder is van een ander land naar dat land van herkomst.
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    En wat met Idlib? Daar zijn nog IS strijders. De VS weigeren daar om burgers te ontzetten. Wat gebeurt er met het Syrisch Democratisch Leger? Dat is geen officieel leger en zeker niet democratisch. Het enige wettelijk leger in Syrië is het SAA, het Syrisch Arabisch leger.