Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Getty Images

Geheim regeringsdocument waarschuwt voor chaos bij no deal-brexit, “Brits kabinet wil Theresa May afzetten”

In Londen circuleert een geheim regeringsdocument, dat de krant The Guardian heeft kunnen inkijken, en dat de plannen voor het scenario van een uitstap uit de Europese Unie zonder deal met Brussel uitlegt. De tekst waarschuwt voor minstens drie maanden lang "chaos”. Ondertussen groeit de druk op premier Theresa May om haar ontslag in te dienen, berichten verschillende Britse kranten vanmorgen.

54 reacties

  • Jonathan Verschraegen

    5 jaar geleden
    Bij eeb referendum voor iets dergelijks belangrijk moet er altijd stemplicht zijn, zodat de mening van de ganse bevolking weerspiegeld wordt.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Als men uit de EU stapt,kan men nadien geen beroep meer doen op de handelsovereenkomsten die de EU gesloten heeft,bij een harde Brexit heeft de UK helemaal geen overeenkomsten meer,de oude (die gesloten zijn voor de UK bij de EU kwam)zijn automatisch komen te vervallen bij deelname aan de EU.
  • Marc Croonen

    5 jaar geleden
    Wat gaat er gebeuren ?Gaat het eiland zinken ?Nee , het gaat over geld , geld dat de Britten nog zouden moeten betalen aan de EU ,de EU is bang dat ze dat niet gaan krijgen en zelf er aan ten onder gaan .
  • Florent Marien

    5 jaar geleden
    Wat zijn die Britten toch echte humoristen!
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    De eu en het groot kapitaal zullen nooit toelaten dat ze de eu verlaten. De schrik voor een sneeuwbal effect zit er diep in.
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelpje kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Nadat “idioten” beertjes uit boom trokken voor selfies: één berenwelp­je kon niet meer herenigd worden met moeder en zit nu in opvang

    Ophefmakende beelden toonden vorige maand hoe een groepje mensen doodleuk twee wilde berenwelpjes uit een boom plukte om ermee op de foto te gaan. Vandaag is er goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws: één van de welpjes kon na het incident helaas niet meer herenigd worden met haar moeder. Het verweesde beertje zit nu in een opvang. Het goede nieuws: het beertje doet het daar erg goed, en ze heeft er een vriendje gekregen. De hoop is dat beide berenwelpen in de herfst opnieuw in het wild kunnen worden vrijgelaten.