REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Meer dan miljoen Britten” op straat tegen de brexit: “Onze generatie moet leven met de gevolgen van deze ramp”

In Londen zijn honderdduizenden Britten verzameld voor de officiële ‘Put it to the People’-mars, de betoging waarin gevraagd wordt dat de bevolking zich in een nieuwe stemming over de brexit mag uitspreken. Volgens de organisatoren kwamen er zelfs meer dan een miljoen mensen samen om te demonstreren van Park Lane naar Parliament Square, gevolgd door een bijeenkomst tegenover het parlement. Vooral premier Theresa May kreeg het hard te verduren van de betogers.

61 reacties

  • paul huybrechts

    5 jaar geleden
    De EUROPESE UNIE is een samenraapsel van afgedankte politici die nergens meer aan de bak komen en over betaald worden. Warom moeten die heren nog verkozen worden als elk land al verkozen politici heeft zij kunnen toch ook EU wetten stemmen met als gevolg miljarden besparingen
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Kijk naar Zwitserland, deze zijn nooit tot Europa toegetreden. Ze doen het alleen prima, alleen begoeden komen erin. Zeer weinig migranten zijn toegelaten, en ze zijn streng. Zij komen tenminste op voor hun burgers.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Marc Bayens : Dat is geen leugen. Als die referendumuitslag niet langer gerespecteerd wordt, heeft dat gevaarlijke gevolgen voor de toekomst. Twee keer nadenken!
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    En dan binnen 1 of 2 jaar weer hetzelfde spelletje, we willer eruit ???? Denken ze nu dat we zot zijn of wat !
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Hadden ze 3jaar geleden maar moeten gaan stemmen maar ja de generatie van nu denkt dat alles voor hen gedaan wordt. En de uitslag van dit referendum heeft dit nog eens duidelijk gemaakt, trouwens meer dan 90% leave stemmen kwam van uit het platteland en kleine dorpjes die gaan hun stem niet veranderen. Ergo de steden tegen de rest kunnen nooit winnen Groot-Brittannië bestaat niet uit Londen en Manchester alleen.