Indrukwekkende Mathieu van der Poel soleert naar zege in GP Denain

Een nieuwe straffe stoot van alleskunner Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen op de weg heeft de GP Denain op zijn palmares geschreven. Van der Poel soleerde op de kasseien in Noord-Frankrijk in de laatste tien kilometer naar de zege, nadat hij eerder de sprong had gemaakt van het peloton naar de lange vlucht. Een jagende groep had hem steevast in het vizier, maar bleef hangen op enkele seconden. Van der Poel hield knap stand en wint zo de semiklassieker van het niveau Kuurne-Brussel-Kuurne en Nokere Koerse. In die laatste koers kwam Van der Poel vier dagen geleden nog ten val, maar hij kwam er miraculeus vanaf met enkele schrammen en blauwe plekken.

Raf Hermans, belga

Van der Poel hield aan de aankomst drie seconden voorsprong op het sprintend peloton. De Fransman Marc Sarreau (Groupama-FDJ) werd tweede, Timothy Dupont (Wanty-Gobert) derde en Emiel Vermeulen (Natura4Ever) vijfde.

Voor Van der Poel was het zijn tweede zege dit wegseizoen. In februari, kort nadat hij de wereldtitel veldrijden had veroverd, debuteerde hij op de weg met een ritzege in de Ronde van Antalya (2.2).

Slechter nieuws was er voor Yoann Offredo. De Fransman van Wanty-Groupe Gobert kwam zwaar ten val en blesseerde zich aan de rug. Hij werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

© Photo News

© hc

© hc

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen