Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Levenslessen van Cleopatra en co.: “Feminisme is eindelijk geen vies woord meer”

Feminisme is hot. Dat beweren onder meer Elizabeth Foley & Beth Coates. Dit Brits duo heeft net een boek uitgebracht, waarin ze levenslessen van 50 heroïsche vrouwen verzameld hebben. Zo kunnen we van de Japanse dichteres Akiko Yosano leren hoe we blij moeten zijn met onze boobies, terwijl de Keltische godin Boudicca inspireert om op te komen voor jezelf. Wij zaten neer met de twee schrijfsters.

3 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    'Feminisme' vind ik een vies woord als het betekent: mannen imiteren en nabootsen. Vrouwen beschikken nu eenmaal niét over dezelfde spierkracht en genialiteit. Ze moeten eindelijk, na 100 jaar 'feminisme', opnieuw echt vroùwelijk leren denken en doen.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    met feminisme op zich is niks verkeerd, wel met de doorgeslagen hysterische vrouwen die overal aanstoot aan nemen en elke verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen. En ook met de helaas nog zeer vele mensen die uit moedwilligheid of dommigheid weigeren in te zien wat feminisme is en er telkens een karikatuur van maken door met niks ter zake doende flauwiteiten te komen aanzetten a la 'dat ze dan maar eens een zak cement van 25 kilo dragen'.
  • Johan Bongers

    5 jaar geleden
    Ik vrees dat de uitwassenen van het feminisme dat we meer en meer zien, feminisme terug een zeer slechte naam bezorgen.