© SKEYES

Luchtverkeersleiders voeren opnieuw actie, impact op vluchten naar Brussels Airport

De luchtverkeersleiders voeren maandagochtend opnieuw acties tegen het sociaal akkoord dat de directie van Skeyes heeft afgesloten met de socialistische vakbond. De acties maandagochtend leiden tot vertragingen voor de inkomende vluchten op Brussels Airport. Voor de vertrekkende vluchten is er geen probleem.

pvm

Bij Skeyes is maandagochtend te horen dat in verkeersleidingscentrum Canac2 opnieuw mensen staken. Er heerst al geruime tijd sociale onrust bij de luchtverkeersleiders. Verschillende vakbonden hebben een stakingsaanzegging lopen tegen de manier waarop het werk georganiseerd wordt en de hoge werkdruk.

Vorige week veroorzaakten de acties nog heel wat vertragingen, van een half uur tot zelfs meer dan twee uur. Brussels Airlines moest enkele vluchten schrappen. Verschillende nachten was er gedurende meerdere uren zelfs helemaal geen vliegverkeer mogelijk, met vooral hinder voor het vrachtverkeer.

De directie probeerde afgelopen week uit de impasse te geraken, door in het paritair comité een akkoord af te sluiten met de socialistische vakbond ACOD. Maar onder meer ACV-Transcom vindt het geen goed akkoord, en wil dus blijven actievoeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer