Politiechef Ruddi Setiawan met het aapje en verdachte Andrei Zhestkov op een persconferentie in Bali gisteren.
Volledig scherm
Politiechef Ruddi Setiawan met het aapje en verdachte Andrei Zhestkov op een persconferentie in Bali gisteren. © AP

Rus die orang-oetan drogeerde en in reiskoffer uit Bali probeerde te smokkelen: “Ik dacht dat ik hem als huisdier mocht meenemen”

Een gedrogeerde orang-oetan in een reiskoffer. En of de douanediensten op de internationale luchthaven van Bali grote ogen trokken toen ze het nog erg jonge aapje compleet groggy aantroffen in een stuk bagage van een Russische toerist. Gisteren gaf de politie meer informatie over het incident op een persconferentie. 

7 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Zwaar in de fout. Maar ook hypocriet van de autoriteiten om daar zo'n show van te maken, want tot in de hoogste regeringskringen vullen ze al vijftig jaar hun zakken met de vernietiging van de wouden waarin die apen leven.In de jaren tachtig kreeg mijn schoonvader zelfs een aanbod van de minister van economie himself: investeer in de houtkap,gegarandeerd 500% rendement en geen pottenkijkers. Dat is al meer dan dertig jaar geleden, een wonder dat er nog een boom overeind staat.
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Groot gelijk Hans! Er moet dringend iets ondernomen worden om ook deze prachtige dieren te redden uit handen het egoistisch mensdom!!
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Eerst kappen ze hun leefgebied voor de vleesindustrie en nu knallen ze de moeders af voor hun jong. Dieren hebben ook rechten, er moet daar dringend wat aan gedaan worden ipv te bleiten dat het extreem is. Dit koop en eetgedrag is extreem.
  • Dirk Van den Heuvel

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat die Rus 20j. effectief krijgt met een geldboete van 100.000€ of $. Dat verdiend hij !
  • Olivier van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Hhahah en nu lekker afzien in een indonesische gevangenis, veel verdiend plezier.