© GMax

Beerschot Wilrijk na zuinige zege weer leider

Beerschot Wilrijk heeft er een geweldige avond opzitten. De Mannekens wonnen zelf met het kleinste verschil op het veld van Deinze, de vierde in de stand, terwijl leider Dessel Sport thuis tegen derde Virton niet verder kwam dan 0-0. Zo springt Beerschot Wilrijk weer naar de koppositie in de rangschikking.

DoRo

EINDSTAND. Deinze - Beerschot Wilrijk 0-1

Na de zeldzame thuisnederlaag tegen Dessel Sport op de vorige speeldag begonnen de troepen van coach Marc Brys eerder afwachtend aan de wedstrijd en gunde het Deinze het balbezit. Dat deed er weinig tot niets mee en toen een uitstekend spelende Tom Pietermaat op het kwartier Youssef Boulaouali door de buitenspel loodste was Deinzedoelman Vandenberghe geklopt.

De voorsprong gaf de bezoekers meer vertrouwen en stimuleerde tot beter combinatievoetbal. Deinze kon slechts één keer dreigen: een poging van Bael van op de rand van de grote rechthoek vormde geen gevaar voor Michael Clepkens.

In de tweede helft hielden de Mannekes stand tegen een moedig Deinze dat tot de laatste minuut bleef vechten voor een punt, dat de ploeg van Regi Van Acker misschien wel verdiende.

Beerschot Wilrijk miste met het uitvallen van Simon Vermeiren een belangrijk aanspeelpunt in de spits en kon de tweede helft nog maar weinig creëren. Deinze kreeg één goede kans: Clepkens ranselde een kwartier voor tijd een kopbal van Neve uit zijn doel.

De druk van Deinze leverde veel stilstaande fases op en enkele hete standjes voor doel, maar Michael Clepkens kon samen met zijn verdediging al voor de vijfde (!) opeenvolgende uitwedstrijd de netten schoon houden.

Herbeleef de fases in de wedstrijd hier:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners