Stef Blok en zijn Australische ambtsgenoot Marise Payne.
Volledig scherm
Stef Blok en zijn Australische ambtsgenoot Marise Payne. © AP

Nederland en Rusland praten over aansprakelijkheid MH17-ramp

Tussen Nederland, Australië en Rusland vond eerder deze maand voor het eerst een gesprek plaats over de ramp met vlucht MH17. Daarbij kwam de aansprakelijkheid van Rusland aan de orde. Dat hebben minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en zijn Australische ambtsgenoot Marise Payne bekendgemaakt.

15 reacties

  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    @dirk van Brussel, het is heel raar dat op het ogenblik dat MH17 werd neergeschoten ALLE grondradars gelijktijdig in onderhoud waren. Op dat ogenblik is de veiligheid van het luchtruim niet gegarandeerd en zou het gesloten moeten zijn. Verder heeft OE de onderzoekers van bij het wrak van MH17 weggehouden omdat het er niet veilig was, ze jagen 298 mensen de dood in maar voor een paar onderzoekers zou het onveilig zijn? Of moest OE eerst belastend materiaal weghalen?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Waarom trachtte Rusland, na het gebeuren stukken van het wrak weg, wel werende dat ze zo sporen kon vernietigen ? Waarom moest die buk installatie spoorslag terug verdwijnen uit Oekraine ? Waarom kon en mocht er niemand op de plaats van het ongeluk ?
  • Henri Dederen

    5 jaar geleden
    Wat het ook moge zijn Oekraïne blijft mi de enige echte verantwoordelijke voor deze tragedie. Een land in oorlog moet zijn luchtruim sluiten voor passagiersvliegtuigen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    En hoeveel “scenaria” heeft Rusland al opgedist en gefotoshopte (slecht uitgevoerde) foto’s de wereld ingestuurd ? Als ze dan toch zo onschuldig zijn waarom mogen bepaalde betrokkenen niet ondervraagd worden. Waarom blijft Rusland Oekraine beschieten op de dag van vandaag en beweert er niet te zijn ?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Oekraine is NOOIT hoofdverdachte geweest !