Vera Vrancken, één van de klokkenluiders die in het kader van de zogenaamde Hazodi-affaire meerdere klachten indiende tegen onder meer Hasselts burgemeester Hilde Claes, voormalig korpsoverste Michel Beckers en parketmagistraten. (Archieffoto)
Volledig scherm
Vera Vrancken, één van de klokkenluiders die in het kader van de zogenaamde Hazodi-affaire meerdere klachten indiende tegen onder meer Hasselts burgemeester Hilde Claes, voormalig korpsoverste Michel Beckers en parketmagistraten. (Archieffoto) © Photonew

Klokkenluiders bij de politie binnenkort beter beschermd

Politiemensen die onfrisse praktijken van hun oversten willen melden, zijn binnenkort beter beschermd. De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft daar deze namiddag een wetsvoorstel over goedgekeurd.

2 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Op iedere werkplek zal er wel ergens machtsmisbruik, pesten, en ader fraais zijn...Pesters winnen altijd, zijn meesters in het ontkennen ervan, en bij de leidinggevenden moet je niet afkomen met klachten...los het zelf op mentaliteit. En bij collega's steun zoeken....tot je ze nodig hebt als getuige....die trekken dan rapper hun staart in dan een hond....collegaliteit tot op zekere hoogte....en als slachtoffer sta dan alleen. klacht tegen politie: stads-ombudsman.....
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Hoe zit het met klokkengeluid van 'gewone' burgers t.o.v. machtsmisbruik door agenten? Zal ook naar dit klokkengeluid in de toekomst geluisterd worden, of blijven het zoals gewoonlijk doofpot- zaakjes om de betreffende agenten een handje boven het hoofdje te blijven houden?