Direct naar artikelinhoud
Film Fest Gent

‘Scream’-componist centrale gast van World Soundtrack Awards in Gent

Marco Beltrami.Beeld RV/Dawn Jones

Filmcomponist Marco Beltrami wordt de centrale gast van de 19de editie van de World Soundtrack Awards in Gent. Dat heeft Film Fest Gent bekendgemaakt.

De Amerikaans componist Marco Beltrami (52) brak door met zijn scores voor de vier Scream-films van Wes Craven. Maar hij werkte ook vaak samen met regisseur Guillermo del Toro, onder meer voor Hellboy en Blade II. Recent schreef hij de muziek bij de bejubelde horrorfilm A Quiet Place en bij The Drop van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam.

Op 18 oktober staat de tweevoudig Oscar-genomineerde componist centraal tijdens de World Soundtrack Awards. Die avond zal Brussels Philharmonic, geleid door Dirk Brossé, de mooiste originele scores uitvoeren. Daarnaast zal Beltrami zelf ook een masterclass geven in Gent.

“Beltrami is een van de meest allround componisten, wiens muziek zich beweegt binnen de meest uiteenlopende muziekstijlen en genres”, zegt Brossé. “Zijn uitgebreide, orkestrale kleurenpalet varieert van intieme, transparante toontonen – zoals zijn muziek voor The Three Burials of Melquiades Estrada – tot grote bombastische, orkestrale aflaten – zoals zijn scores voor blockbusters als World War Z.” 

Tickets via worldsoundtrackawards.com