Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Het debat: moeten dierentuinen afgeschaft worden?

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn verbieden. Maar hoe zit het met andere diersoorten? Hebben dierentuinen nog nut of moeten ze worden afgeschaft? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

215 reacties

  • Eddy Wuyts

    5 jaar geleden
    Dierentuinen moeten blijven het bewijs dat er zoveel mensen jaarlijks wel een of ander dierenpark bezoekt zegt meer dan genoeg sommige diersoorten zitten beter en veiliger in gevangenschap dan in het wild en zit een vis graag in een bokaaltje of een hamster in een kooitje of een papegaai in een kooi en dan zwijgen ik nog over al die sukkelaars van kippen koeien varkens en alle andere dieren ik denk wel dat de verzorgers goed hun werk doen om de dieren in de dierentuinen een goed leven te geven
  • mike coppejans

    5 jaar geleden
    Als er mensen zijn die dat willen geen dierenparken meer dan zullen er meer van die onozelaars zijn met een wapen dood schieten zoals in africa een olifante . Leer om met dieren te respecteren dat is de zoo want vroeg of laat zijn ze er niet meer
  • Beppie Dingenouts

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen dierentuinen omdat er veel mis gaat. Denk aan de giraf in de dierentuin in Zweden meen ik, doodgemaakt en gevoerd aan de leeuwen voor de toeschouwers. Dierentuinen in oorlogsgebieden waar de dieren verhongeren. Te kleine kooien, bedenk hoeveel ruimte ze hebben in het wild...Graag afschaffen.
  • delfine priem

    5 jaar geleden
    Als jullie allemaal vinden dat dierentuinen overbodig zijn...en de wilde dieren in de vrije natuur moeten kunnen leven... Waarom hebben jullie dan een probleem met de terugkeer van de wolven? Of mogen wilde dieren enkel in een ander zijn achtertuin leven?
  • Deseure Caroline

    5 jaar geleden
    Waarom geen virtuele dierentuinen? Als het om het educatieve gaat???? Sommige dieren kunnen inderdaad in een dierentuin maar waarom? Is inderdaad wel leuk maar met de technologie van vandaag kan er zoveel meer dan de 'echte' dieren op te sluiten. De Zoo van Antwerpen is zoooo zielig. Maak er een mooi park van met veel bomen. Gezonde lucht en dieren in vrijheid in hun eigen omgeving.