Direct naar artikelinhoud

Hiddink start overtuigend met Turkije: 0-3

ASTANA

In dezelfde groep A als België heeft Turkije zijn start gisteren niet gemist. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink won met 0-3 bij Kazachstan. Turkije is dinsdag de volgende tegenstander van de Rode Duivels.

Bij de rust hadden de Turken al een geruststellende voorsprong van twee goals via Arda Turan en Hamit Altintop. De Bayernmiddenvelder tekende voor een wereldgoal door een corner van Emre in één keer in de kruising te rammen. Ook in de tweede helft was Turkije baas: Nihat Kahveci legde een kwartier voor tijd de eindstand vast.

Turkije speelde met Recep in het doel, en verder met Sabri, Servet, O. Erdogan, Balta, Hamit Altintop, Mehmet Aurelio, Emre, Turan, Tuncay en Nihat.

Sinds 1 augustus zwaait Guus Hiddink de scepter in Turkijke en die heeft, zoals bekend, zijn sporen al verdiend. De 63-jarige Nederlander bereikte met Oranje de halve finale op het WK 1998, net als met Zuid-Korea op het WK 2002 en met Rusland op het EK 2008. Tussendoor zorgde hij ook voor een primeur door Australië naar de achtste finales van het WK 2006 te loodsen. Kortom: een succestrainer.

Hiddink heeft nu ook met Turkije grootse plannen. “Turkije staat momenteel 28ste op de ranglijst van de FIFA”, zei Hiddink voor het treffen met Kazachstan, gisteren. “Mijn doel is om het land terug te brengen naar de top vijftien. Daarom wil ik goed starten in de voorronde. Zes op zes: dat is onze duidelijke opdracht in de eerste twee kwalificatieduels.” België is gewaarschuwd. (BF/VH)

Zhumaskaliyev Nurbol

Aulelio Menmet