Direct naar artikelinhoud

Nigella Lawson verlaat Charles Saatchi

Televisiekok Nigella Lawson trekt weg bij haar echtgenoot Charles Saatchi. Lawson werd zondag gefotografeerd toen ze haar huis verliet met een koffer in de hand en zonder trouwring. De breuk tussen Lawson en Saatchi blijkt definitief. De breuk komt er kort nadat er paparazzifoto's opdoken van de 70-jarige Saatchi die Lawson tijdens een ruzie op een terras bij de keel greep. Saatchi kreeg een waarschuwing van de politie voor het incident, dat hij eerst een 'speelse ruzie' noemde. Saatchi en Lawson waren tien jaar getrouwd. Beide partijen gaven nog geen officiële verklaringen aan de pers.

Bijna twee derde van alle Vlaamse studenten luisterde naar MNM's 'Marathon'

Bijna twee derde van alle Vlaamse studenten heeft tussen 7 en 24 juni afgestemd op de Marathonradio van MNM. In totaal luisterden 2,9 miljoen Vlamingen. Bedoeling van presentatoren Peter Van de Veire en Tom De Cock, die afwisselend in totaal 408 uur non-stop radio maakten, was studenten in de blokperiode een hart onder de riem te steken. In dat opzet lijken ze dus geslaagd. "Tot op vandaag komen er bedankjes binnen van studenten en hun ouders", laat nethoofd Rino Ver Eecke weten in een persbericht.

59 procent van journalisten gebruikt Twitter

Twitter mag dan al steeds belangrijker worden, nog steeds gebruikt veertig procent van de journalisten het medium niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Oriella PR Network bij 500 journalisten in veertien landen. Het is al de zesde keer dat het onderzoek plaatsvond. Twitter is wel al populairder in vergelijking met vorig jaar, toen 48 procent van de journalisten aangaf het sociale netwerk te gebruiken.

'Huffington Post' lanceert Noord-Afrikaanse editie

De Amerikaanse nieuwssite Huffington Post heeft Huffington Post Maghreb gelanceerd, een nieuwe site die op Noord-Afrika mikt. De Maghreb-editie zal kantoren hebben in Tunesië, Marokko en Algerije, waar er telkens tussen de zes en acht mensen zullen werken.

Artikels zullen in het Frans geschreven zijn, maar het is de bedoeling om een flink aantal in het Engels, Spaans, Italiaans, Japans en Duits te vertalen zodat ook de rest van de wereld op de hoogte is van wat er in die regio leeft. Mede-oprichters van de site zijn Fares Mabrouk, een van de mannen achter het Arab Policy Institute, en de Franse journalist Alix Etournaud.

Nederlandse staatssecretaris voor Media roept sterren op loon in te leveren

"Het zou goedbetaalde tv-sterren als Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en Antoinette Hertsenberg sieren als ze een deel van hun salaris inleveren." Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker donderdag in De Telegraaf. "Ik doe een moreel appel op de presentatoren die nu nog veel meer verdienen dan een minister, om vrijwillig wat in te leveren", aldus Dekker. "Er vallen door de bezuinigingen veel banen weg in Hilversum. Iedereen die daar dan een fors hoger salaris dan normaal verdient, zou zich eens goed achter de oren moeten krabben." De salarissen bij de publieke zenders zijn enkele jaren geleden aan banden gelegd. Medewerkers mogen niet meer verdienen dan ruim 186.000 euro. Er is een uitzondering voor een kleine groep 'unieke talenten'.

Paul de Leeuw met nieuw programma op Nederlandse tv

Bij VTM werd hij bedankt voor bewezen diensten, maar op de Nederlandse tv blijft hij te zien. Vanaf november presenteert hij op zaterdagavond De kwis op VARA. Het is een spin-off van een item in zijn vorig programma Langs de Leeuw. In de show nemen cabaretiers Rob Urgert, Joep van Deudekom, Niels van der Laan en Jeroen Woe op komische en muzikale wijze de week door.