Direct naar artikelinhoud

Franse stad Grenoble krijgt automaat voor kortverhalen

U kent het gevoel, dat u meteen naar de smartphone grijpt wanneer u enkele minuten tijd te doden heeft? De Franse Alpenstad Grenoble heeft daar een oplossing voor bedacht. Pas geïnstalleerde automaten verdelen er kortverhalen, die gratis uit de machine rollen op een soort gedrukt kassaticket, perfect om in de hand te houden. Bovendien heeft de gebruiker de keuze uit verhalen die in één, drie of vijf minuten tijd te lezen zijn.

"Het idee ontstond toen we voor een automaat van frisdranken stonden", zegt medebedenker Christophe Sibieude. "Wat als we hetzelfde konden doen met populaire literatuur van hoge kwaliteit, om mensen bezig te houden tijdens korte, onproductieve momenten?" In totaal staan er acht machines in de stad, waaronder eentje aan het stadhuis, het toeristisch bureau, de bibliotheek en sociale centra.

Het initiatief is gratis dankzij de steun van Grenobles groene burgemeester Eric Piolle. Het is niet de eerste keer dat de man het internationale nieuws haalt. Vorig jaar verbood hij al reclames in het straatbeeld.