Al 30 jaar komen buren elke avond gezellig samen, nu krijgen ze nieuwe en grotere bank van gemeente: “Nieuwe buren of toevallige passanten, iedereen welkom”

© eva

Elke avond komen buren uit Helkijn samen op een bankje aan de rotonde in de Stationsstraat. En dat al meer dan dertig jaar. Door nieuwe, langere banken te plaatsen, wil het bestuur bijdragen dat de spontaan gegroeide ontmoetingsplaats blijft bestaan.

Evelien Vantomme

“Wij zijn buren, maar vooral een hechte vriendengroep. Het zou overal zo kunnen zijn, de mensen moeten gewoon moeite doen om elkaar te willen kennen”, zeggen Philippe Waelkens (40) en zijn vrouw Alexandra Huyghe (34). Samen met hun kinderen Théo en Noa sloot het koppel enkele jaren geleden aan bij een groep buren die al jarenlang elke avond samen komen op een bank.

Het begon allemaal meer dan dertig jaar geleden toen Marie-Louise Lampe (76) en haar echtgenoot Ivan Vangeersdaele (71) niet ver van hun woning een stoel buiten zetten. Steeds meer buren kwamen hen gezelschap houden en Marie-Louise ging bij de gemeente aankloppen om er een bank te zetten. “En die bank is uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats. Nog altijd komen we alle dagen met minstens een tiental mensen samen”, vertelt Marie-Louise.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen