Direct naar artikelinhoud

Kouyaté officieel van West Ham

Anderlecht rondde gisteren de transfer van Cheikhou Kouyaté naar West Ham af. Paars-wit verliest weliswaar een van zijn sterkhouders tijdens de voorbije play-offs, armer is de landskampioen van de deal niet geworden. Herman Van Holsbeeck slaagde erin de 7,5 miljoen euro binnen te halen die de club, in samenspraak met de speler, op het hoofd van Kouyaté had geplakt. Valencia deed in de laatste rechte lijn nog een bod dat die 7,5 miljoen oversteeg, maar de Spaanse club kon geen bankgaranties voorleggen.

Kouyaté, die in Londen een contract voor vier jaar tekende, doet zelf ook een goede financiële zaak met zijn transfer naar de Premier League. Bij West Ham kan de Senegalees het dubbele verdienen van wat hij het voorbije seizoen bij Anderlecht kreeg. Sportief verkoos Kouyaté de uitdaging bij Valencia, maar met zijn transfer naar West Ham komt voor de Senegalees een droom uit om ooit in de Premier League te spelen.

Met de uitgaande transfers van Kouyaté (7,5 miljoen, in schijven betaald door West Ham) en Massimo Bruno (5 miljoen, direct betaald door Salzburg) legde Anderlecht een mooie oorlogspot aan om straks de transfermarkt op te gaan. Voeg daar nog de 15 miljoen euro van de Champions League aan toe waarvan paars-wit verzekerd is door de rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de CL, en je komt aan het aardige totaal van 27,5 miljoen euro.