Direct naar artikelinhoud

Hannes stelt teleur, Dauwens naar finale

Jan-Pieter Hannes mikte op dit EK op een medaille, maar strandde met een negende plek in zijn reeks en een veertiende in totaal, en een chrono van 3:40.34 in de reeksen al buiten de kwalificatieplaatsen voor de finale. "Net als op het WK in Moskou heb ik in het gedrum veel duwen gekregen. Ik zou beter naar een boksclub gaan. Ik zal me over mijn tactiek moeten bezinnen."

Tarik Moukrime (22) overleefde dan weer als enige van drie Belgen de reeksen van de 1.500m. De 20-jarige Isaac Kemeli eindigde als negentiende. Moukrime liep lang moedig vooraan en plaatste zich uiteindelijk als vierde rechtstreeks voor de finale in een tijd van 3:39.50. "Ik had zin om me hier te tonen, ik heb me niet laten doen en ik weet dat ik een goeie finisher ben. In de finale kan alles."

Het is mooi als je kan pieken op een EK: Axelle Dauwens (23) beloonde zichzelf met een finale op de 400m horden, nadat ze in de halve finale een PR en de vierde tijd van alle deelneemsters liep (55.63): "Ik ging naar dit EK voor een toptwaaldplaats en zit al in de top acht. Mijn finale bewijst dat ik dit jaar een serieuze stap heb gezet."