Direct naar artikelinhoud

Bayern München rekent op Arjen Robben

Bayern München begint vanavond aan zijn terugmatch van de halve finale van de Champions League in en tegen Lyon met een 1-0-voorsprong. Het is zeer de vraag of die marge groot genoeg is, want Bayern kampt met problemen.

‘Der Rekordmeister’ wordt geplaagd door blessures en schorsingen en rekent daarom vooral op Arjen Robben, die Bayern dit seizoen al minstens twee keer redde in Europa. Rode Duivel Daniël Van Buyten blijft hoogst onzeker voor deze return.

Onze landgenoot blesseerde zich zaterdag in Mönchengladbach aan de kuit, net als zijn maatje centraal in de verdediging Martin Demichelis. Beide sterkhouders worden nu intensief behandeld. “Ze zijn mee naar Lyon, dus we hopen dat ze speelklaar geraken”, aldus coach Louis van Gaal. “We beslissen dinsdag.”

Maar Van Gaal heeft nog wel meer kopzorgen. Oekraïens international Anatoli Timosjoek is buiten strijd en linksachter Contento is twijfelachtig.

Maar bovenal is er de schorsing van sterspeler Franck Ribéry, die in de heenmatch uitgesloten werd voor een horrortackle op Lisandro. Danijel Pranjic is overigens ook (geel)geschorst.

“We hebben veel afwezigen, maar onze wil is groot”, maakte Van Gaal zich sterk en daarbij denkt de Nederlander wellicht vooral aan een landgenoot. The secret of his succes is immers Arjen Robben. De ‘man van glas’ is vaker geblesseerd dan niet, maar als hij fit is, blijkt hij van goudwaarde.

Dat bewees hij in de vorige rondes. In de achtste finale tegen Fiorentina zorgde hij in de return met een wereldgoal voor de kwalificatie. In de kwartfinale tegen Manchester United deed Robben dat kunststukje met een schitterende volley nog eens over. Het zou wel eens kunnen dat de Zuid-Duitsers vanavond nogmaals zo’n wonderdoelpunt nodig hebben.