Direct naar artikelinhoud

Opnieuw zelfmoord bij France Télécom

In de nacht van woensdag op donderdag heeft opnieuw een medewerker van France Télécom zelfmoord gepleegd, zo hebben directie en vakbonden laten weten. Een 44-jarige man uit het noordelijke Rijsel sloeg de hand aan zichzelf. Voor de directie is het sinds het begin van dit jaar het negende geval van zelfmoord binnen de telecomreus, voor de vakbonden het tiende. In de jaren 2008 en 2009 hebben al 35 werknemers van France Télécom zelfmoord gepleegd. Er werken 102.000 mensen.

Celstraf voor racistische buur

Het hof van beroep in Antwerpen heeft twee mannen dinsdag veroordeeld voor een uit de hand gelopen burenruzie met racistische inslag. Een beklaagde vertoonde spijt en kreeg een opschorting van straf. De andere, die geen berouw had, kreeg tien maanden cel en 550 euro boete. De beklaagden wonen in Antwerpen en lieten zich vaak racistisch uit tegenover hun buren. Een van de mannen had in een dronken bui twee briefjes met de boodschap ‘Turkse klootzak’ op de deur van zijn buur gehangen. Toen de ruit van de voordeur van de beklaagden sneuvelde, hadden ze die afgeplakt in de vorm van een hakenkruis. De Turkse buren kregen een schadevergoeding van 400 euro toegekend.

Onrustwekkende verdwijning twee Fransen in België

Tussen het Noord-Franse Rijsel en het Zuid-Belgische Templeuve wordt gezocht naar twee Franse dertigers die al twee weken geen teken van leven meer hebben gegeven, zo werd gisteren bij speurders vernomen. Het gaat om iemand van 32 en iemand van 33 jaar, uit Leers en Lys-Lez-Lannoy nabij het Noord-Franse Roubaix. Zij zijn op 27 februari voor het laatst gezien in een bar in Templeuve bij Doornik. Speurders van Roubaix, die het onderzoek voeren, gewagen van een “onrustwekkende verdwijning”.

Vliegtuigmaatschappijen betalen geluidsboetes niet

Het Brussels gewest legde sinds 2005 voor miljoenen euro’s aan boetes wegens geluidsoverlast op, maar niemand betaalt. De boetes geraken niet tot bij het Brussels ministerie van Financiën, en de kans is reëel dat ze straks in de vuilnisbak belanden. Binnenkort buigt het Grondwettelijk Hof zich namelijk over het tien jaar oude besluit-Gosuin, waarop het Brussels gewest zich baseert om boetes te innen. Advocate Mia Wouters, die de belangen van de vereniging van luchthavengebruikers AOC behartigt, betwist de grondwettelijkheid van dat besluit.

GAIA boos op Zoo na aanval

rendier

GAIA denkt eraan om een klacht in te dienen tegen de Zoo van Antwerpen na een incident met een bronstig rendier. Op YouTube is een filmpje te zien waarop verzorgers het rendier met een schop op de bek slaan nadat een collega werd aangevallen. Het filmpje dateert van vorige zomer, maar lekte nu pas uit. De directie van de Zoo betreurt het incident. “Onze verzorgers waren in paniek”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Ze reageerden uit zelfbehoud.” GAIA heeft een gesprek met de directie gevraagd. “Dit geweld is buiten proportie”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA.