Direct naar artikelinhoud

Asse-Lennik maakt gelijk in volleyfinale

Asse-Lennik heeft zijn revanche beet. Na de belabberde prestatie in de eerste finale, volgde zaterdag een krachtdadig antwoord met een 3-2-zege.

De afwezigheid van Tony Krolis - in elke wedstrijd goed voor 20 punten - brak Asse-Lennik zuur op in de eerste finale. De Nederlandse hoofdaanvaller werd toen gespaard voor de return in eigen zaal. Met hem erbij zou Asse-Lennik weer zichzelf zijn, en dus zoveel sterker. Krolis startte, maar leek nog verre van hersteld. Hij tekende nog mee voor de straffe openingsset, maar werd in set drie vervangen door De Brabandere. In de vierde set en tiebreak zou Petric opnieuw naar de hoofdaanval verschuiven en De Brabandere postvatten in receptie. En het moet gezegd, Asse-Lennik deed het in deze tweede finale stukken beter in de receptie en liet zich dragen door twee uitblinkers: een super Pieter Verhees en een ijzersterke Petric.

Maaseik toonde zich in deze tweede finale wisselvallig, niet zo scherp en minder gedreven dan vorige week. Wat niet belette dat de titelfavoriet na het verlies van de openingsset een voorsprong nam: 1-2. Terwijl een glunderende Dardenne zijn trots uitsprak over de vechtlust van zijn spelers, reageerde Maaseikcoach Heynen sereen: “Asse-Lennik heeft verdiend gewonnen. Ze hebben ervoor gevochten en werden beloond. Nu pas wordt het serieus.”

Dardenne: “Er was spanning, sensatie en goed volleybal. We waren geprikkeld door de negatieve commentaren na het eerste finaleduel. We zouden het niet waard zijn om in de finale van de play-offs te staan. Dat is hard aangekomen bij mij. Maar we bewezen dat we het wél waard zijn.”

Donderdag ligt de druk weer bij Maaseik. Waarna Asse-Lennik in eigen zaal weer moet stunten om een vijfde wedstrijd uit de brand te slepen. (brv)