Direct naar artikelinhoud

Higuaín tweede duurste speler aller tijden

Drukke transferdag in Italië. Zo heeft Juventus zijn inkomende toptransfer beet. De Italiaanse landskampioen betaalt de afkoopclausule van 94 miljoen euro voor Gonzalo Higuain (28) - al zegt Juventus zelf dat het 'maar' 90 miljoen betaalt. De aanvaller komt over van Napoli, waar hij ploegmaat was van onze landgenoot Dries Mertens.

De Argentijn kroonde zich vorig seizoen tot topschutter van Napoli met 36 doelpunten - een record in de Serie A - en zal bij Juve een slordige 7,5 miljoen euro per jaar verdienen. Hij wordt samen met Cristiano Ronaldo de tweede duurste speler allertijden na Gareth Bale (101 miljoen). Voor een speler in de Serie A werd er nooit meer geld neergeteld.

Het huiswerk van Juventus lijkt af. Voor hen rest enkel nog de verkoop van de Fransman Paul Pogba. Hij vertrekt zo goed als zeker naar Manchester United voor een bedrag van naar verluidt 120 miljoen euro.

Napoli heeft zijn vervanger voor Higuain al bijna beet. Nederlandse media melden dat de Italiaanse vicekampioen 35 miljoen euro over heeft voor spits Arek Milik van Ajax. De Pool speelde gisteren niet in de kwalificatiewedstrijd van Ajax voor de Champions League tegen PAOK.

Ook Lazio Rome heeft een nieuwe spits. Ciro Immobile komt over van Sevilla en wordt de nieuwe ploegmaat van Jordan Lukaku.