Direct naar artikelinhoud

Zomertrends met SX-frontvrouw Stefanie Callebaut

Meestal wordt de mooie Stefanie Callebaut (27) omringd door haar twee SX-kompanen. Maar om de trends van deze zomer in the picture te zetten, wilde ze wel solo voor de lens van Alex Salinas verschijnen. Hij is trouwens niet de enige die smelt voor de looks van deze blonde frontvrouw. Ook Dries Van Noten is weg van haar, evenals ontwerper Jean-Paul Lespagnard. 'Ik heb een extra kleerkast moeten kopen voor alle designs die Jean-Paul mij cadeau deed.'

Vorig jaar won je de Gouden Schaar van Studio Brussel: de prijs voor best geklede Belgische artieste.

"Dat was leuk, maar ook verrassend, omdat ik niet echt bezig ben met modetrends. Ik denk wel heel goed na over hoe mijn lichaam beweegt op het podium en welke stoffen en vormen die bewegingen nog sterker kunnen maken. Ik zou me sowieso nooit in een jurk hijsen waarin ik me opgesloten voel. Het liefst draag ik outfits die aanvoelen alsof ik naakt op het podium sta.

"We zijn met SX uiteraard bezig met het totaalplaatje, alles moet kloppen. Het is wel fijn wanneer je dan merkt dat mensen dat waarderen."

Je verscheen ook als model tijdens de Parijse show van Jean-Paul Lespagnard.

"Een gezamenlijk werkcontact heeft ons aan elkaar voorgesteld, waarop Jean-Paul me uitnodigde in zijn atelier in Brussel. Het klikte meteen en ik werd opeens omgetoverd tot een soort van muze. Na dat eerste bezoek aan zijn atelier ging ik naar huis met meer dan 25 stuks! Ik heb gewoon een nieuwe kleerkast moeten kopen voor alle designs die Jean-Paul mij cadeau deed." (lacht)

Hoe is het om zijn opmars van dichtbij te

volgen?

"Hij is goed bezig, hè. Bijvoorbeeld met zijn tentoonstelling Till We Drop in de Parijse Galeries Lafayette. Voor mij is Jean-Pierre ook veel méér dan een modeontwerper. Hij is een echte artiest en zijn zomercollectie sluit volledig aan bij mijn stijl."

Hoe zou je die stijl omschrijven?

"Ik counter graag. Dus wanneer ik een stuk draag met een drukke print, zal ik het altijd combineren met iets abstract. Mijn outfits zijn meer boyish dan meisjesachtig. Eerder nonchalant. Ik verkies een soort van chillgehalte boven een hogehakkenstijltje."

Je bent blijkbaar weg van het Supreme- T-shirt en het jeansshortje.

"Ik vind de hele shoot en styling cool, maar mijn absolute favorieten zijn de looks met het Supreme-shirt en de pompon-bomber. Die stuks zou ik zelf ook echt dragen. Net als het supervrouwelijke jurkje van Christopher Kane, dat anderzijds ook hard overkomt. Dat jurkje was eigenlijk de perfecte little black dress à la Stefanie Callebaut!"

Waar winkel je het liefst?

"Eerlijk, de enige dingen die ik zelf koop, zijn tweedehandsstuks. Ik koop zelden iets nieuws. Het is al bijna een hobby geworden als we toeren: overal waar we komen, ga ik op zoek naar goeie vintagewinkels. Die liggen meestal in de interessantste wijken. Hoeveel ik intussen ook al gereisd heb, de beste tweedehandsshops vind je nog steeds hier in Antwerpen. Think Twice blijft bijvoorbeeld een goeie.

"Verder ga ik graag naar kringloopwinkels en ook bij Rosier, een tweedehandswinkel voor designerlabels, spring ik geregeld binnen. Je doet me eigenlijk meer plezier met een vintage stuk van Vivienne Westwood of Dries Van Noten, dan met een nieuwe handtas van Chanel. Op de MIA's van 2012 was ik gekleed in Dries Van Noten. Ik ben een grote fan."

Kun je ten slotte nog iets kwijt over de spring/summer van SX?

"We zijn nu al een paar maanden bezig aan de opvolger van ons debuutalbum Arche. Binnenkort vertrekken we naar Londen om verder te schrijven. Ik kijk ernaar uit om me onder te dompelen in de plaatselijke muziekscene. Voor de rest hebben we nog geen concrete plannen. Behalve vintage shoppen, uiteraard." (lacht)

www.weare.sx