© GOYVAERTS/GMAX Agency

Onherkenbaar Lierse Kempenzonen in eigen huis met de billen bloot tegen Geel

Lierse Kempenzonen liep zaterdagvond eerder verrassend op een derde thuisnederlaag tegen degradatiekandidaat ASV Geel. De bleke Pallieters keken halfweg tegen een schandelijke 0-3 achterstand aan en kwamen na de pauze niet verder dan een prik van Simon Vermeiren.

Kurt Guldentops

De thuisploeg had met de schorsing van Marvin Ogunjimi en de door blessure afwezige Hannes Smolders enig sleutelwerk aan zijn basiselftal. Jasper Sols mocht dan weer van de strafbank en behoorde meteen tot de basiself. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken naar Faysel Kasmi en Ibrahim El Ansri, die hun verbaal kanon in aanloop naar hun terugkeer naar het Lisp niet hadden gespaard.

Beide discipelen, destijds opgegroeid in het selecte verwenclubje van Maged Samy, zagen de thuisploeg de eerste kansen forceren. De diep gestuurde Vermeiren schoot echter naast en Bertrams wist raad met een plaatsbal van Boulaouali. Geen vroege voorsprong dus voor de Pallieters, maar in de plaats een snelle en stevige uppercut. Uitgerekend Kasmi en El Ansri deden met knap voorbereidend werk ook hun voeten spreken en Martin Suarez legde de 0-1 keurig in de hoek. Het zou slechts de prelude van een avond vol ellende worden voor Lierse Kempenzonen, dat zijn onophoudelijk krasselen halfweg die eerste periode beloond zag met een tweede doelpunt. Nakhid dolde met zijn bewaker en schotelde Thuys een dubbele voorsprong voor. Maar zelfs na die tweede treffer was de kelk nog niet tot op de bodem geledigd voor Lierse Kempenzonen. Nog maar eens slordig uitverdedigen werd afgestraft door Nakhid.

Met drie goals in het krijt wachtte de thuisploeg een loodzware taak na de pauze. Al deed Vermeiren met een rake kopbal na vrijschop van Maus de vlam wel meteen in de pan slaan. Kuijlaars dreigde nog met een gevaarlijk schot, Buyens met een volley. Geel zag intussen de minuten met de glimlach wegtikken. En de partij ook uitdoven, want ondanks veel goede wil ontbrak het de Lierenaars aan creativiteit en kwaliteit om de degradatiekandidaat pijn te doen. Hoe dan ook drie gouden punten voor Geel. En Lierse? Dat bleef met een ferme kater achter en zal zich komende woensdag in de inhaalmatch bij Rupel Boom absoluut moeten herpakken.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Sols, Van der Veken, Wils, Nelissen, Janssen (46’ Molenberghs), Maus, Buyens, Boulaouali (20’ Kuijlaars), Bernier (77’ Maes), Vermeiren.

ASV GEEL: Bertrams, Nuyts, Vardic, Mattarese, Van Geet, Hoebregs, Thuys, Kasmi (87’ Peeters), El Ansri, Nakhid (89’ Vanderheiden), Martin Suarez (91’ Osah).

DOELPUNTEN: 9’ Martin Suarez 0-1, 22’ Thuys 0-2, 37’ Nakhid 0-3, 49’ Vermeiren 1-3

GELE KAARTEN: 42’ El Ansri, 64’ Wils.

RODE KAART: 85’ Hoebregs (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: De Prins.

TOESCHOUWERS: 3.500.

MEER OVER Lagere reeksen

Meer sportnieuws