Direct naar artikelinhoud
Acties luchtverkeersleiders

Stakingen op luchthavens zijn voorbij

Stakingen op luchthavens zijn voorbij
Beeld Photo News

Na weken vol hinder voor het vliegverkeer is er goed nieuws: de luchtverkeersleiders van skeyes stoppen met staken. In de komende weken, en dus ook in de paasvakantie, worden er geen problemen verwacht. De bonden schorten alle acties op nu er bemiddeling met de directie is opgestart.

"Directie en vakbonden zijn vrijdag, onder leiding van twee sociaal bemiddelaars, overeengekomen om te proberen tot oplossingen te komen voor de resterende geschilpunten van het collectief arbeidsconflict", klinkt het. "Tijdens het bemiddelingsproces worden de syndicale acties opgeschort." Zo komt er een voorlopig einde aan weken van miserie in het Belgisch luchtruim en op de verschillende luchthavens. Alleen al op Brussels Airport werden meer dan tweehonderd gewone vluchten en tientallen vrachtvluchten geannuleerd. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schat de schade op ruim vier miljoen euro.

Voor het nachtelijke vrachtverkeer boven ons land zijn nog niet alle problemen van de baan. De voorbije nacht was het luchtruim drie uur gesloten omdat er niet genoeg verkeersleiders beschikbaar waren.