Dariana Palcau (30) kwam om bij de aanrijding in Koekelberg.
Volledig scherm
Dariana Palcau (30) kwam om bij de aanrijding in Koekelberg. © Baert Marc/RV

Voetgangersbeweging misnoegd na dodelijk ongeval in Koekelberg: “Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?”

Het wordt hoog tijd dat er meer geïnvesteerd wordt in voetgangersvoorzieningen. Dat zegt de Voetgangersbeweging vandaag, nadat zondag in Koekelberg een 30-jarige vrouw om het leven kwam bij een ongeval. De dader was enkele uren later al opnieuw op vrije voeten. “De Voetgangersbeweging kan deze gang van zaken niet aanvaarden en verwacht van onze overheid en het gerecht een veel harder signaal”, klinkt het.

87 reacties

  • Ludo Hermans

    5 jaar geleden
    Zware straffen worden toch alleen maar uitgesproken als politici of rechters zelf in zo'n situatie terecht komen. Ja toch!
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    enkel de mensen zelf kunnen er iets aan doen, discipline dat moet er zijn
  • Raoul Hoylaerts

    5 jaar geleden
    alle respect,maar leer voetgangers uitkijken voor ze overlopen.
  • willy verbeeck

    5 jaar geleden
    Misschien moeten de voetgangers OOK eens kijken of er geen verkeer aan komt inplaats van zo maar over te steken met de attitude van IK HEB VOORRANG!
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Ik durf te wedden dat amper 20% beginnende chauffeurs, beseft dat een wagen een zeer gevaarlijk voertuig is. In dit geval, als je twee auto's voorbij steekt om rechts langs het fietspad voorbij te gaan.. dat is toch niet anders dan onbewuste doodslag? Als het slachtofer 10-20 meter verder ligt, gaat het niet over een aanrijding tegen 30km/u.