Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar Anderlecht: “Ben nog steeds niet volledig uitbetaald”

Hein Vanhaezebrouck.Beeld Photo News

Vier maanden na zijn ontslag door Marc Coucke doorbreekt gewezen Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck de stilte. Hij is ontgoocheld, zo zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. “In tegenstelling tot wat zij telkens weer laten uitschijnen, ben ik nog steeds niet volledig uitbetaald.”

Marc Coucke en Michael Verschueren zetten Vanhaezebrouck in december aan de deur na de nederlaag op Cercle Brugge (2-1). Volgens eerdere geruchten bedroeg zijn ontslagvergoeding 1,5 miljoen euro, maar daar bleef uiteindelijk ‘slechts’ een som tussen 630.000 en 780.000 euro van over. Anderlecht moest immers niet de volledige contractduur uitbetalen, wel het bedrag waar Vanhaezebrouck recht op had indien hij tot het einde van het seizoen gebleven was. Het bedrag zou vorige week gestort zijn.

Klopt niet, zegt Vanhaezebrouck in het interview met Het Laatste Nieuws, dat morgen gepubliceerd wordt. “Ze geven de licentiecommissie bovendien foute informatie door te stellen dat de club na het ontslag een onderlinge overeenkomst bereikte, maar dat is gelogen. Anderlecht tracht alles voor zich uit te schuiven, ondanks tientallen aanmaningen van mijn advocaat. Is dat dan de zogezegde ‘grootste club van het land’?”

Sinds zijn ontslag sprak Vanhaezebrouck met geen enkele andere club: “Ik besef dat ik met een bluts en een buil uit het avontuur van Anderlecht ben gestapt. Maar anderzijds stel ik mezelf ook de vraag: ‘Was Anderlecht nog wel Anderlecht?’”