Links de brandstapel, met onder andere een Harry Potter-boek en een boek van spiritueel leider Osho. Rechts een van de priesters en twee aanwezige kinderen.
Volledig scherm
Links de brandstapel, met onder andere een Harry Potter-boek en een boek van spiritueel leider Osho. Rechts een van de priesters en twee aanwezige kinderen. © Facebook/rv

Poolse priesters verbranden Harry Potter-boeken

Katholieke priesters in Polen hebben tijdens een ceremonie boeken verbrand die naar hun mening tovenarij promoten. Onder de verbrande boeken was ook een van de populaire Harry Potter-boeken van de Britse schrijfster JK Rowling. Behalve het Harry Potter-boek verdween ook een paraplu van Hello Kitty in de vlammen, net als een tribaal masker en een boek van spiritueel leider Osho.

14 reacties

  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Die onnozelaars aanbidden zelf een tovenaar die volgens hen de zee kan splijten.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Terug naar de middeleeuwen. Goed dat zot zijn niet zeer doet. Ze zouden beter de playboys die ze onder hun hoofdkussen bewaren in de fik steken.
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    We gaan er terug op achteruit! Lang leve de sprookjes van een godsdienst!
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Het zijn zulke dingen, die het geloof zeer aantasten. Het geloof in god heeft niets te maken met letterlijke navolging van de bijbel. Dat is hetzelfde als datgene wat we de islam kwalijk nemen: het letterlijk uitvoeren van elk detail uit de koran. En het is hetzelfde wat Jezus de farizeers zo kwalijk nam.
  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    Godsdienst en geloof... altijd hetzelfde liedje