© Jean Neys

© Jean Neys

thumbnail: null
thumbnail: null

Acteurs Speelgroep Van Eyck brengen theater in historisch kader

De dames en heren van Speelgroep Van Eyck hebben weer kleine theaterstukken gespeeld op plaatsen met een historisch karakter.

Jean Neys

In vier horecagelegenheden rond de Markt van Maaseik, twee gewelfde kelders, op een zolder en in een achterhuis, brachten de leden van Speelgroep Van Eyck een akter die een 20-tal minuten duurde. Deze eenakters werden drie avonden viermaal gespeeld, wat de bezoeker de mogelijkheid gaf om tussen de opvoeringen van de ene locatie naar de andere te wandelen.

Er werd gespeeld in De Beurs, Hotel Van Eyck, Den Cleynen Keyser en De Starre. Het aanbod van toneelstukjes varieerde van komische of mysterieuze tot herkenbare situaties, zodat iedere bezoeker wel zijn gading vond. Ook dit jaar was er weer knap acteerwerk. In totaal speelden tien acteurs mee in het wandeltheater: Belinda Bielen, Mia Bloemen, Julie Focquet, Maarten Gonnissen, Ruth Meex, Philip Molenaers, Michele Peeters, Nicole Roloux, Josee Roux en Marleen Sleypen. Huisregisseurs waren Nadette Beelen en Philip Molenaers.

Meer informatie en foto’s vindt u op onze website: www.speelgroepvaneyck.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer