Minister van Economie Kris Peeters.
Volledig scherm
Minister van Economie Kris Peeters. © Photo News

Regering drukt loonnorm door: lonen mogen 1,1 procent stijgen

De lonen mogen dit en volgend jaar maximaal 1,1 procent stijgen bovenop de index. De ministerraad heeft vanavond het koninklijk besluit goedgekeurd dat de maximale marge voor de loonkostontwikkeling vastlegt op 1,1 procent.

36 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En wanneer gaan we eens beginnen met wat echt belangrijk en interessant is voor de mensen, de koopkracht, meer loon ja, maar dat wilt niet zeggen dat je koopkracht daarmee verhoogd en daar zit het probleem: Koopkracht.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Voila ze hebben weer een paar stemmen gekocht en meer is het ook niet en in stemhokje de 26 is ie weet een blinde die de chaos van de voorbije 4 jaar NVA vergeten is.
  • Patrick Moorthamer

    5 jaar geleden
    Gino je neemt mij de woorden uit mijn mond prijzennorm zou ook moeten worden opgelegd, maar daar of willen ze niet aan raken want dan zou die grote heren niet zoveel winst maken, maar de vrije beroepen die worden niet begrensd loon van dokter is al x 4 op 35j dat kan dan wel . Men zou zich zelf beter een loonnorm opleggen de heren politici worden overbetaald voor wat ze maar presteren!
  • Joris & Corneel

    5 jaar geleden
    Al mijn verzekeringen zijn 5 % gestegen...ook voeding, energie, mobiliteit, ....
  • Lewis De Leeuw

    5 jaar geleden
    Loonstijging wil dus zeggen dat de marge voor belastingverhoging alweer breder wordt. Met andere woorden, we gaan weer een achteruitgang van de koopkracht zien.