© JCr

Bende overvalt Truiense weduwe (85) en pedicure op klaarlichte dag

De 85-jarige Bertha Gemis is maandag om 10.15 uur overvallen in haar huis op de Gorsemweg in Sint-Truiden. De daders belden aan en zodra de vrouw de deur opende, werd ze op de grond geduwd. Pedicure Ann Bodson (46) was toevallig bij Bertha thuis en kreeg een mes op de keel. De overvallers gingen ervandoor met de juwelen en geld van de oude vrouw en met de auto van de voetverzorgster.

JCr

Ann Bodson had net de voeten van Bertha Gemis verzorgd. De dames zaten nog wat na te keuvelen met een kop koffie toen er gebeld werd. Ann wilde nog opendoen, maar Bertha stond erop dat zelf te doen. Voor de deur stonden een paar mannen en nog voor de vrouw de deur weer kon dichtslaan, stak een van hen zijn voet ertussen.

“Plots hoorde ik haar angstig roepen en schreeuwen, waarop ik ging kijken”, vertelt een erg aangeslagen Ann. “In de hal stonden enkele mannen en Bertha lag op de grond. Voor ik het goed en wel besefte, werd ik ook tegen de grond geduwd. Een van hen droeg een bivakmuts en had een groot mes in zijn hand. Hij zette dat tegen mijn keel en schreeuwde dat hij ‘money’ moest hebben. Ik zag dat een andere overvaller Bertha onderhield, terwijl zijn kompanen van overal kwamen: van boven, uit de keuken, uit de slaapkamer, ze waren minstens met vier, maar het kunnen er ook zes geweest zijn.”

“Toen ze de gordijnen sloten, dacht ik dat we eraan gingen”, zegt Ann. Wat er daarna gebeurde, lees je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer