© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen toe aan bezinning na nieuwe miskleun

Vier dagen na zijn miskleun tegen Geel ging Lierse Kempenzonen na alweer een flauwe prestatie verder naar af op bezoek bij Rupel Boom. Zo blijft het voor de Pallieters nog wachten op zijn eindrondeticket, maar is de club na zijn eerste 0 op 6 dit seizoen vooral toe aan sportieve bezinning.

Kurt Guldentops

Wat nu Lierse Kempenzonen? Het was de vraag die na 45 minuten toeven in het Boomse park op de lippen van iedere Pallieter plakte. Want neen, de zo verhoopte remonte na de miskleun vier dagen eerder op het eigen Lisp tegen Geel was er alles behalve gekomen. Amper één schamel schotje tussen de palen in een alweer bleke eerste helft. Een schuiver van Nelissen in de korte hoek die je niet meer dan een flauwe routineklus voor thuisgoalie Deloose kon noemen.

En verder warrig, slordig, zonder ideeën. Met iets voorbij het halfuur de gevreesde uppercut. Rupel Boom had in feite al een strafschop verdiend nadat Laureys al te opzichtig werd vastgehouden in de grote rechthoek, maar de onbezonnen Mc Millen compenseerde meteen met een onnodige fout op Damblon net voor de zestienmeter. Met Lennard Hens in de rangen een halve penalty en dat mocht Rausin ondervinden. Hij zag de kogel mooi gekruld onder de balk gretig de netten opzoeken. Een verdiende voorsprong was het voor de thuisploeg, die ook Schaessens al tegen de paal had zien besluiten.

Kopzorgen

Het tweede gedeelte van de werkavond zou de onmacht van de Lierenaars alleen maar onderstrepen. En de bevestiging brengen dat Lierse Kempenzonen vooral Urbain Spaenhoven mist. Correctie, heel erg mist. Goede wil genoeg, maar het peper en zout dat het spel van de Pallieters na de winterstop kruidde is ver zoek. Niet toevallig was een afschamper van Buyens tegen de eigen balk zowat het gevaarlijkste wapenfeit na rust. Laat die realiteit een moment van bezinning zijn voor diegenen die het op het Lisp voor het zeggen hebben. Het eindrondeticket over de streep trekken mag met nog amper één broodnodige zege in de resterende drie wedstrijden geen probleem vormen, maar het Lierse Kempenzonen van de jongste twee matchen heeft in die nacompetitie niks te zoeken. Dat moet in Lier ongetwijfeld tot grote bezorgdheid leiden.

RUPEL BOOM: Deloose, De Looze, Farin, De Paepe, Spaenhoven, Put, Augustynen, Hens (91’ Kerstenne), Schaessens (79’ Schenk), Laureys, Damblon (87’ Siebens).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Sols, Delorge, McMillen, Nelissen (77’ Boujouh), Janssen, Buyens (90’ Boulaouali), Bernier, Kuijlaars (63’ Maus), Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNT: 33’ Hens 1-0.

GELE KAARTEN: 55’ Janssen, 56’ Augustynen, 57’ Kuijlaars, 65’ Delorge, 70’ Schaessens, 76’ Buyens, 76’ Put, 86’ McMillen, 92’ Laureys.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 2.500.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws