Direct naar artikelinhoud

Beroemd New Yorks hotel omgebouwd tot luxeflats

In 2017 sluit het bekende Waldorf Astoria Hotel in New York de deuren. De eigenaar van het hotel, de Chinese groep Anbang Insurance Group, wil de ruim 1.400 kamers ombouwen tot luxeflats.

De sluiting zou dus tijdelijk zijn: in 2020 moet het luxehotel de deuren weer openen, al zullen er dan maar 300 tot 500 beschikbare kamers overblijven. "Momenteel ontwikkelen we het concept voor de plannen. Bijkomende details zullen we bekendmaken zodra die plannen voltooid zijn", verklaarde Anbang.

De plannen om de kamers om te bouwen tot luxeappartementen dateren al van 2015, toen Anbang het hotel kocht voor 1,77 miljard euro - de hoogste prijs die ooit werd betaald voor een Amerikaans hotel.

De laatste jaren kopen Chinese multinationals, nu de binnenlandse economie stremt, steeds meer buitenlandse holdings op. Vorig jaar gaf China in het buitenland zo'n 98 miljard euro uit. Al in de eerste vier maanden van 2016 werd dat recordbedrag overschreden.

Obama

Anbang kocht in april Strategic Hotels & Resorts over, dat zeventien luxehotels in de VS beheert, voor zo'n 7,4 miljard euro. Na de overname van het Waldorf Astoria door Anbang, besloot president Obama er niet te verblijven tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin verbleven er toen wel.