Direct naar artikelinhoud

Belgische bedrijfsleiders optimistisch over economie

Volgens een onderzoek van de studiegroep Taylor Nelson Sofres is er tijdens de afgelopen maanden alleen in België een significante stijging geweest in het aantal bedrijfsleiders dat vertrouwen heeft in de economie. Meer dan vijf op de zes Belgische bedrijfsleiders gaan ervan uit dat de economie binnenkort op een heropleving zal kunnen rekenen.

Op de vraag hoe ze denken dat de economische situatie zich in de volgende twaalf maanden zal ontwikkelen, zei 85 procent van de Belgische bedrijfsleiders dat ze een verbetering zien, tegenover slechts 6 procent die de situatie eerder ziet verslechteren. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar dacht slechts 66 procent binnenkort een economische heropflakkering te zien.

België druist daarmee in tegen het Europese aantal optimistische bedrijfsleiders, dat van 64 naar 59 procent is gedaald, en het aantal Amerikaanse, dat een duik van 80 naar 66 procent maakte. De regio's met het grootste aantal pessimisten zijn Groot-Brittannië, de Scandinavische landen en Italië. Voor de hele wereld gold een optimistencijfer van 61 procent. (RMe)