Direct naar artikelinhoud

AA Gent snakt naar winterstop

Met vijf op vijftien verlangen de Buffalo's naar Nieuwjaar en dreigen ze voor het eerst dit seizoen uit de top zes te vallen. Zo wervelend AA Gent vijf dagen eerder tegen Genk van start ging, zo dramatisch begon het gisteren bij KV Mechelen. Gent grossierde voor de rust in slechte passes en foutieve keuzes. Christophe Lepoint verdiende na een kwartier al een rode kaart voor een duidelijke trekfout op Matthys. Enkele minuten daarvoor redde Sels knap op een poging van Claes. Iets na het uur herhaalde de doelman dat kunstje en in het slot-kwartier pakte hij uit met een fantastische save op een vrijschop van Matthys. De gewezen jeugdinternational acteerde andermaal op hoog niveau.

Dat kon van het Gentse offensieve compartiment niet gezegd worden. Milicevic stelde teleur en Depoitre zwoegde zoals steeds, maar miste overtuiging. Ook Mechelen scoort moeilijk, ondanks mooi voetbal. Nietwaar Cordaro, Hanni en Claes? Mechelen verdiende om te winnen, maar bleef steken op een 0-0-gelijkspel.

De droom om aan de leiding te komen heeft bij AA Gent plaatsgemaakt voor de nachtmerrie om niet langer bij de eerste zes te staan. De kloof op Standard bedraagt amper slechts drie punten.