Direct naar artikelinhoud

Nieuwe podia op Pukkelpop

Pukkelpop breidt het aantal podia uit, dat maakte de organisatie bekend. Er zullen twee nieuwe podia geïntroduceerd worden: Lift en Booth. Dat brengt het totaal dan op tien podia.

Het festival wil zo veel mogelijk nieuw talent in de kijker zetten, en roept daarom de twee nieuwe podia in het leven. Die zullen ruimte bieden aan artiesten en dj's waarvan de organisatie gelooft dat ze de komende jaren serieuze potten zullen breken.

De Lift zal een twintigtal artiesten huisvesten die wachtrijen veroorzaken op showcasefestivals als SXSW. "Pop, rock, elektronica - alles past, als het maar als de toekomst klinkt", klinkt het bij de organisatie. "In de Lift staan beloftevolle artiesten op de rand van een doorbraak en waarvoor het volgend jaar vast drummen wordt aan één van de andere Pukkelpop-podia. Ook de grote sterren van vandaag zijn ooit klein begonnen natuurlijk."

De Booth staat dan weer garant voor een feest in openlucht waar alles mag en niets moet. "Denk eigenzinnige platencollecties met Italo-discoparels, 12 inch Detroit-techno, vergeten klassiekers uit (groot)moeders tijd: de Booth wordt een blender van hiphop tot het betere dance-avontuur en alles daartussen", omschrijft Pukkelpop het zelf. De andere podia vormen nog altijd de Main Stage, Marquee, Dance Hall, Boiler Room, Wablief?!, Chateau, Club en de Shelter.

Pukkelpop loopt van 17 tot en met 20 augustus. Info en tickets op www.pukkelpop.be.