Direct naar artikelinhoud

Spelenderwijs Zuid-Afrika leren kennen

MUZIKALE ROADTRIP Soundtrack. woensdag 3/6, 21u30, Canvas

Vorig jaar trokken de Vlaamse muzikanten Eva De Roovere, Dijf Sanders, Jason Van Dousselaere en Johannes Verschaeve door Israël en de Palestijnse gebieden voor een muzikaal avontuur dat het jonge productiehuis Geronimo meteen een Emmy-nominatie opleverde. Meer dan reden genoeg dus om een nieuwe trip te boeken. Dit keer gaat de reis naar Zuid-Afrika waar Jef Neve, Isolde Lasoen, Tijs Delbeke en Flip Kowlier met muziek als communicatiemiddel het land en zijn bevolking proberen te doorgronden.

Gewapend met goed humeur, een open geest en een hoop instrumenten vertrekt het kwartet in Johannesburg om via Soweto, Pretoria, De Drakensbergen, havenstad Durban en de kust in Kaapstad te arriveren. Onderweg hebben ze creatieve muzikale ontmoetingen met Boers, Zoeloes, vrijheidsstrijders, rappers , house-artiesten en vertegenwoordigers van de eerste 'Free Born Generation' en zoeken ze uit welke rol de muziek speelde tijdens het apartheidsregime en ook vandaag nog speelt.

Originele en onderhoudende muzikale roadtrip waarin de dame en de drie heren al reizend de soundtrack van hun eigen avontuur componeren.