Direct naar artikelinhoud

WAAR?

De Dior-vrouw maquilleert zich deze kerst in een 'state of gold'. Toch als het van creative en image director Peter Philips afhangt.

EET

Ferdi

In Parijs ga ik graag naar Ferdi. Dat is een klein, gezellig restaurantje vlakbij de Jardin des Tuileries. Hier neem ik meestal de superlekkere ceviche en prachtige minicheeseburgers.

Rue du Mont Thabor 32, Parijs

Bubby's

Bij Bubby's ga ik voor het puur Americana, comfortfood met een homemadetwist. De herkomst van alle ingrediënten is te traceren. Grootmoeders keuken op zijn Amerikaans!

Hudson Street 120, New York

Takara

Takara zou het oudste Japanse eethuis in Parijs zijn. Chef Isao Ashibe heeft het geraffineerde restaurant overgenomen van zijn vader Takumi. De keuken is dan ook traditioneel. Er is veel keuze.

Rue Molière 14, Parijs

Hirohisa

Hirohisa is nog zo'n Japans pareltje. Maar dan in een modern kleedje, en aan de overkant van de oceaan. Hoewel deze zaak in Soho ligt, waan ik me er steeds weer in hedendaagse Tokio. Het restaurant mag in 2016 met een Michelin-ster pronken.

Thompson Street 73, New York

DRINKT

Roji

Ik verdeel mijn tijd tussen Antwerpen, Parijs en New York. In Antwerpen ga ik graag eten bij Roji. Dat staat voor geraffineerde Frans-Japanse fusionkeuken. En daar komt een fantastische cocktailkaart bij. Andere favorieten in Antwerpen zijn Ciro's en Le John.

Oude Koornmarkt 26, Antwerpen

Prunier

Bij Prunier wordt een heerlijke wisselende vis- en wijnkaart aangeboden. Chef Eric Coisel staat aan het fornuis. Het is een cultfamilierestaurant in een subliem kader.

Avenue Victor Hugo 16, Parijs

SHOPT

Christel Dauwe

Ik kan het niet laten om bij Christel Dauwe binnen te stappen om de meest geweldige kerstdecoraties te kopen. Denk aan ballen uit de sprookjes van Hans Christian Andersen of haaien.

Kloosterstraat 78, Antwerpen

Le Bon Marché

Bij deze department store kun je alles vinden. De presentatie is aangenaam en de bediening niet opdringerig. Hier huist ook La Grand Epicerie, waar je de beste delicatessen van over de hele wereld vindt.

Rue de Sèvres 24, Parijs

Playing Mantis

Lang smal winkeltje met sublieme kinderspeeltjes, vervaardigd uit biologisch verantwoorde materialen. Teddyberen uit tweedehandsjassen, boeken van gerecycleerd papier: een echte schatkamer. Eigenares Imelda McCain was vroeger verpleegster. Ze opende het winkeltje toen haar zoontje geboren werd.

North Moore Street 32, New York