Direct naar artikelinhoud

Telenet en VRT willen Filip Joos delen

Telenet en de VRT werken aan een oplossing zodat Filip Joos voor beide zenders het voetbal kan verslaan. Telenet stelt vandaag zijn commentatoren en analisten voor.

Om zijn voetbalprogramma's op Sporting Telenet een smoel te geven, had het kabelbedrijf al een tijdje zijn zinnen gezet op Filip Joos. Het voetbalgezicht van de VRT stond helemaal bovenaan het verlanglijstje van Telenet om het team te versterken dat nu al het voetbal verslaat op zijn sportzender.

De gesprekken hebben uiteindelijk tot een originele oplossing geleid. Volgens verschillende bronnen werkt men aan een overeenkomst waarbij Joos zowel voor de VRT als voor Sporting Telenet, het sportkanaal van de distributeur, zou kunnen werken. Joos zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Over het principe is men het al eens, alleen waren de handtekeningen gisterenavond nog niet gezet. Dat moet sowieso snel gebeuren, want vandaag stelt Telenet de presentatoren en analisten voor waarmee het vanaf eind juli het Belgisch voetbal zal verslaan.

Voor de verschillende partijen zou dit de ideale oplossing zijn. De VRT blijft een van zijn belangrijkste voetbalcommentatoren behouden, terwijl Sporting Telenet meteen ook een geloofwaardig sportgezicht erbij krijgt.

Joos zou op die manier het Belgisch voetbal kunnen volgen zoals hij dat de laatste jaren deed. Bovendien krijgt Joos zo ook de kans om te proeven van het internationale voetbal waar Telenet de rechten van bezit. Bij de VRT kan hij dan volgend jaar ook het Europees kampioenschap in Oekraïne en Polen verslaan.

De onderhandelingen tussen de VRT en de Vlaamse Mediamaatschappij (vtm, 2BE) over het voetbalmagazine op maandagavond, blijven ondertussen aanslepen. Hoewel de competitie al binnen twee weken start, zijn beide partijen er nog steeds niet uit.