Direct naar artikelinhoud

Mahrez verkozen tot beste speler van Afrika

De Algerijn Riyad Mahrez is uitgeroepen tot beste voetballer van Afrika in 2016. Hij leidde Leicester City naar de Engelse titel.

De Algerijn bleef bij de verkiezing in het Nigeriaanse Abuja Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), de winnaar van vorig jaar, en Sadio Mané (Liverpool) voor.

Mahrez had met veel doelpunten en assists een belangrijk aandeel in de titel van Leicester City in de Engelse voetbalcompetitie. De 25-jarige voetballer kreeg 361 stemmen van alle bondscoaches en technische directeuren van de aangesloten bonden bij de Afrikaanse voetbalbond. Aubameyang uit Gabon bleef steken op 313 en de Senegalees Mané moest het doen met 186 stemmen.

Opvallend: Aubameyang daagde als enige niet op in kostuum. De Gabonees stond zowaar in trainingsbroek, T-shirt en pet op het podium. De bagage van Aubameyang, die pas een paar uur voor het gala in Nigeria landde, was verloren geraakt op de luchthaven, waardoor de aanvaller geen andere oplossing zag dan in zijn opvallende outfit naast Mahrez te poseren. De Senegalees Sadio Mané van Liverpool werd derde.