Direct naar artikelinhoud

Luciano D’Onofrio scheldt Westerlomanager Herman Wijnants verrot

Luciano D’Onofrio is boos en Herman Wijnants heeft het geweten. De Westerlomanager moest zaterdag een tirade van de ondervoorzitter van Standard aanhoren, omdat hij volgens D’Onofrio een heel dubieuze rol speelt in de onderhandelingen over de competitiehervorming.

Al weken wordt er in alle discretie overlegd over de competitiehervorming tussen de grote clubs (G4) en de kleine clubs (K11). Namens de K11 kreeg Wijnants samen met Cercle-voorzitter Frans Schotte de opdracht te praten met de G4 en de tweedeklassers. Voorlopig is er nog geen akkoord. Vandaar dat de beheerraad van de Pro League vorige vrijdag werd uitgesteld. Die afgelasting schoot D’Onofrio blijkbaar in het verkeerde keelgat. Standard houdt zich in de discussie over de competitiehervorming afzijdig, maar pakte wel uit met een vlammend communiqué waarin op alles en iedereen geschoten werd. Voor de match meldde D’Onofrio zich bij Wijnants. De Luikse ondervoorzitter pakte uit met een scheldtirade van een tiental minuten aan het adres van Wijnants, die voor het vuil van de straat werd uitgescholden. Wijnants liet D’Onofrio naar verluidt razen zonder te reageren. Gisteren wilde hij niet ingaan op het incident. “Ik kan alleen uw informatie bevestigen, maar voor het overige geef ik geen commentaar”, zei Wijnants.

Intussen probeert Standard Paulo Henrique los te weken, maar Westerlo werkt niet mee. De club heeft een akkoord met de investeringsgroep waar Henrique van afhangt, waardoor hij vastligt tot het eind van het seizoen. Standard moet dus langs Westerlo passeren. (GLA)