Direct naar artikelinhoud

Niet alleen uit Scandinavië komen sterke thrillers. De vijf beste tips wereldwijd.

1. Deon Meyer, 7 dagen, Bruna, 376 p., 15,99 euro.

Na 13 uur weer een knappe thriller van de Zuid-Afrikaan Deon Meyer. Advocate Hanneke Sloet wordt vermoord. Het onderzoek loopt dood. Maar iemand zegt dat de politie de moordenaar kent. Als die niet gestraft wordt, zal elke dag een officier vermoord worden. Super.

2. David Peace, 1983, Cargo, 400 p., 24,90 euro.

Vierde en laatste deel vanDavid Peaces geniale thrillerreeks over het door armoe geteisterde West-Yorkshire, dat kreunt en kraakt onder de sluiting van de mijnen en de onmenselijke politiek van Thatcher. Uniek proza dat pijnigt en verbijstert.

3. Harry Bingham, Fiona, De Fontein, 400 p., 18,95 euro.

Schitterend thrillerdebuut van de Brit Harry Bingham. Genereus ook, want je krijgt drie raadsels op te lossen. Wie zit achter de gruwelijke moorden op prostituees? Wie is die vreemde rechercheur Fiona? En hoe geloofwaardig is het verhaal?

4. R.J. Ellory, Bekraste zielen, De Fontein, 430 p., 19,95 euro.

R.J. Ellory nog beter dan ooit in een harde thriller over twee halfbroertjes die elkaar niet kunnen missen. En die gegijzeld worden door een psychopaat voor een trip door Texas, Arizona en Californië.

5. Nele Neuhaus, Diepe wonden, Querido, 400 p., 19,95 euro.

Een 92-jarige joodse overlevende van de Holocaust wordt vermoord. Hij heeft op zijn arm een getatoeëerde bloedgroep. Toch gereserveerd voor SS'ers? Nele Neuhaus is een van de best verkochte Duitse misdaad-

schrijfsters.