Direct naar artikelinhoud

Opnieuw zware weekendongevallen

in Brusselse tunnels

BRUSSEL l De Brusselse tunnels hebben ook dit weekeinde voor de nodige brokken gezorgd. Gisteren waren er een reeks aanrijdingen in de Hallepoorttunnel. Negen wagens reden er op elkaar in. Vier personen raakten gewond, onder wie een kindje van zes maanden. Eén persoon is in kritieke toestand. Het ongeval ontstond nadat een autobestuurder de controle over het stuur verloor en twee andere wagens aanreed. De aanrijding veroorzaakte verkeershinder, waardoor nieuwe botsingen ontstonden. In totaal waren daarbij nog eens zes auto's betrokken. De tunnel werd in beide richtingen afgesloten.

Zaterdagochtend gebeurde er een spectaculair ongeval aan de ingang van de Madoutunnel. Daarbij raakten drie mensen zwaargewond. Volgens het parket had het betrokken voertuig drie mensen aan boord toen de wagen een verkeerslicht raakte bij de ingang van de tunnel. De wagen brak in twee en een deel van het voertuig werd honderd meter de tunnel ingeslingerd. Twee van de drie passagiers werden uit de wagen geslingerd.

Vorig weekeinde viel er een dode en verschillende gewonden in de Brusselse tunnels, na ook toen enkel spectaculaire ongevallen.