Direct naar artikelinhoud

Club zoekt oplossing voor uitvallen Odjidja

Coach Garrido van Club heeft kopzorgen in de aanloop naar de kraker tegen Anderlecht. Door de blessure van Odjidja is hij genoodzaakt om nog meer te sleutelen aan zijn elftal.

Het hoeft geen betoog dat het uitvallen van Odjidja een opdoffer is voor Club Brugge. Trainer Juan Carlos Garrido steekt zijn ontgoocheling dan ook niet onder stoelen of banken: "Dit is bijzonder slecht nieuws voor de speler en het team. Vadis is een goed mens en een harde werker die heel belangrijk is voor de ploeg. Iedereen is triestig, maar we moeten deze tegenslag gebruiken om sterker en hechter te worden als groep.

"Ik kan niet ontkennen dat zijn blessure een probleem is. Wel is dit voor Adu en Jørgensen een goed moment om zijn taken over te nemen. Zij speelden tot nu toe minder, maar krijgen nu in de play-offs hun kans. Het zijn twee goede spelers die het nu moeten doen. Jesper (Jørgensen, red.) is altijd blijven werken met de glimlach op het gezicht. Adu is pas in de winter gearriveerd en had wat tijd nodig om te integreren."

Bijkomend element: het is niet zeker dat Vázquez kan spelen. "Victor is niet helemaal fit. Hij heeft zenuwpijn in de onderrug en is twijfelachtig. De komende dagen proberen we dit op te lossen, in de hoop dat hij kan spelen."

Wat de wedstrijd tegen Anderlecht betreft zei Garrido: "Het is normaal dat we enorm gemotiveerd zijn om deze historische topper te spelen. Anderlecht heeft fantastische spelers, het is een grote club die ik enorm respecteer. Voor ons is het heel belangrijk dat we drie punten pakken: de enige manier om dat te verwezenlijken is door als groep te vechten en strijdlust te tonen."

Na de verloren topper aan de Gaverbeek uitte Anderlechtcoach Van den Brom hevige kritiek op de leiding. "Onterecht", oordeelt Garrido. "Bij Anderlecht moeten ze natuurlijk zelf weten wat ze wel of niet zeggen, maar ik zal nooit een slecht woord zeggen over de referees. Trainers hoeven dit niet te doen. Hun job is enorm moeilijk: ze moeten in één seconde beslissingen nemen. We moeten respect hebben voor de scheidsrechters en beseffen dat zij deel uitmaken van het spel.

"Ik ben overigens zeer tevreden over de refs in België. Ze hebben de juiste persoonlijkheid om het spel te leiden. Ze zijn veel flexibeler in de omgang van de spelers en de trainers dan in Spanje."