Meryl Streep krijgt oeuvreprijs op gala van Golden Globes

The Hollywood Foreign Press Association heeft aangekondigd dat Meryl Streep Denzel Washington opvolgt als laureaat van de Cecil B. DeMille Award. De 67-jarige actrice zal gelauwerd worden op het komende gala van Golden Globes op 8 januari.

De organisator van het gala van de Golden Globes heeft aangekondigd dat Meryl Streep tijdens de komende editie van de awards bekroond zal worden met de Cecil B. DeMille Award. De oeuvreprijs ging in het verleden al naar onder anderen Morgan Freeman, Steven Spielberg, Jodie Foster en George Clooney.

"Het pakkende werk van Meryl in de meest uiteenlopende genres is de voorbije 40 jaar een voorbeeld geweest en zal dat ook nog blijven voor de komende generaties", motiveert Lorenzo Soria, de voorzitter van de vereniging van de buitenlandse filmpers in Los Angeles.
 

De Golden Globes worden uitgereikt door The Hollywood Foreign Press Association. De prijzen zijn een belangrijke graadmeter voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen, de Oscars.

Meryl Streep kon in haar carrière acht van haar 29 nominaties voor de Golden Globes verzilveren. Ze is ook negentien keer genomineerd voor een Oscar, geen enkele acteur of actrice doet beter.

De 67-jarige Meryl Streep wordt ook getipt als kanshebber voor de Golden Globe voor beste actrice voor haar rol in "Florence Foster Jenkins" van Stephen Frears. Het gala van de Golden Globes vindt plaats op 8 januari. De nominaties worden bekendgemaakt op 12 december.

Meest gelezen