© Bdd

Cafébaas: “Dader zwaaide avond voor dodelijke steekpartij met moersleutel”

Een dag voor hij de fatale messteken toebracht in café L’Estrade in Mol, zwaaide Ekrem S. (28) al met een moersleutel in het café.

Ivo Meulemans

Een Halloweenfeestje in het café in de Corbiestraat in Mol liep zaterdagnacht fataal af voor Johnny Hensen (28) uit Neerpelt. De jonge vader van twee kinderen werd doodgestoken door Ekrem S. uit Mol. De dader kon later in een eethuis worden opgepakt. Ook het moordwapen is terecht.

Met een krop in de keel opende Patrick Luyten (47) intussen zijn kroeg. “De eerste keer dat ik opnieuw plaatsnam achter de toog, was dat met een wrang gevoel. Ik denk onophoudelijk aan die jongen. Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt hij. “Mijn personeel heeft er alles aan gedaan om de amokmaker buiten te krijgen.”

Ekrem S. is bij de politie bekend voor drugsfeiten en vechtpartijen. Het was niet de eerste keer dat hij amok maakte in de L’Estrade. “Vrijdagavond, de dag voor de tragische feiten, zwaaide hij hier al met een moersleutel om autowielen los te draaien”, zegt Patrick Luyten. “We hebben het gereedschap kunnen afpakken. Ook begin oktober had hij hier al eens de boel op stelten gezet. Het bleef toen beperkt tot trek- en duwwerk en een scheldpartij. Ik heb hem toen de deur gewezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER